home            buro          projecten        contact

UItbreiding en verbouwing van een woonhuis in het buitengebied bij Lonneker, Enschede

Een mooi gelegen woning in Twente uit de 60-er jaren, die een tiental jaren geleden inwendig ingrijpend verbouwd en vergroot is. Een verbouwing met charme en ook een paar ruimtelijke problemen.                    In het midden was de woonkamer totin de kap gemaakt met een serre pui op het westen (venster op het landschap) en een schuin geplaatste brug die de beide kamertjes op de verdieping bereikbaar maakt.

Mooie gebaren, maar het was alsof het jasje van de woning te klein was voor

zulke grote gebaren. Door de uitbouw als het ware in het verlangde van de

schuine brug te leggen komt er richting en oriëntatie in het huis.

Waar de nieuwe en oude kap in elkaar schuiven is een semi transparante

gevel gemaakt van kuststof beplating, waardoor er nu gevoelsmatig in

het hele huis zonlicht doordringt : deze nieuwe gevel is de enige opening

naar het zuiden van het hele huis.


architectenburo wirix

bestaand                                    nieuw

  2    3    4